Bespaar tot wel 30%  

Besparen in tijden van crisis met zakelijke zonnepanelen

Nu corona heeft toegeslagen kunnen de inkomsten van jouw bedrijf ook erg naar beneden zijn gegaan. Je bent daarom voortdurend op zoek naar zaken om te kunnen besparen, zodat je ervoor kunt zorgen dat jouw bedrijf geen verlies gaat draaien. Een van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, zijn zakelijke zonnepanelen. Deze zonnepanelen leveren jou vanaf het moment dat ze geplaatst zijn direct een groot rendement op, waardoor je de energierekening van het bedrijf kunt gaan vergeten en altijd gaat besparen.

Zakelijke zonnepanelen kunnen jouw verbruik compenseren

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen kan een interessante investering zijn voor jouw bedrijf. Er worden voortdurend processen in werking gehouden door middel van energie, waardoor je de energierekening zo laag mogelijk wilt houden. Het energieverbruik moet daarom gecompenseerd worden en dit kan vooral nu in de tijd van corona een grote uitdaging zijn. Met de zonnepanelen ga je jouw eigen energie opwekken, waar het bedrijf gebruik van maakt en de energierekening tot een minimum wordt beperkt. De verliezen die je draait door de crisis kun je dus gaan compenseren met de zonnepanelen. Het is daarom een interessante keuze om te maken voor de onderneming en je komt de moeilijke maanden weer beter door.

De factoren meenemen in de zoektocht

Ondanks dat de zakelijke zonnepanelen jou kunnen helpen bij de besparing, is het wel goed om te weten welk systeem je aan moet gaan schaffen. Zelfs in tijden van corona moet je immers een passende oplossing hebben die ook de jaren erna nog het juiste rendement behaalt. Je weet immers niet hoe lang de crisis nog gaat duren en je wilt jouw bedrijf levensvatbaar houden. Waar andere bedrijven op andere gebieden moeten besparen, denk daarbij aan het ontslaan van medewerkers, kun jij de besparing maken met de energie. Zolang je maar de juiste keuze maakt. Je moet daarom wel rekening houden met een aantal punten voordat je tot de aankoop overgaat:

  • Het vermogen van de zonnepanelen
  • Het soort zonnepaneel
  • De hoeveelheid panelen op het dak

Een kostenoverzicht voor een set zonnepanelen

De zakelijke zonnepanelen zijn wel een investering om te maken. Je moet daaorm goed bekijken of jouw budget het op dit moment toelaat. De crisis kan immers roet in het eten gaan gooien. Onderstaande tabel geeft in het kort aan welke opties je hebt en welke kosten hierbij komen kijken. Vergeet daarbij niet te bekijken hoeveel zonnepanelen jouw bedrijf nodig heeft om de coronacrisis door te komen en de energierekening naar beneden te brengen. De kosten zijn gebaseerd op de goedkoopste zonnepanelen.

Type installatie Gemiddelde prijs
Klein: 3 zonnepanelen + omvormer + installatie 2150 tot 2350 euro
Gemiddeld: 6 zonnepanelen + omvormer + installatie 3100 tot 3250 euro
Groot: 12 zonnepanelen + omvormer + installatie 5500 tot 5750 euro

De terugverdientijd en de factoren

Niet alleen bespaar je tijdens de coronacrisis met de zakelijke zonnepanelen door de besparingen die je doet op jouw energierekening, ook verdien je hiermee jouw zonnepanelen terug. Zo krijg je niet alleen de mogelijkheid om geen verlies te draaien met de crisis, maar zorg je er ook voor dat je extra winsten behaalt gedurende de jaren dat de panelen op jouw dak liggen. De terugverdientijd van de panelen is echter afhankelijk van een aantal factoren:

  • De ligging van de panelen
  • De richting van de panelen
  • De aard van de panelen
  • De vervuiling

Toch is er wel een bepaalde tijd waarin de investering zich meestal terugverdiend heeft. Wanneer je minder dan 10.000 kWh verbruikt in een jaar is de terugverdientijd gemiddeld tussen de 5 en 8 jaar. Tot 50.000 kWh kan deze tijd oplopen tussen de 9 en 12 jaar en daarboven zelfs tot maximaal 17 jaar. Deze terugverdientijd is wel gebaseerd op een set zonnepanelen die het volledige verbruik kan compenseren. Wanneer je voor een ander aantal kiest, kan de tijd dus ook veranderen.

Een aftrek mogelijk van jouw investering

Een groot voordeel die je hebt met zakelijke zonnepanelen is dat je gebruik kunt gaan maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Echter is deze niet voor iedereen weggelegd, omdat je hier een aardige investering voor moet gaan maken. Je moet daarom goed bekijken hoeveel zonnepanelen je aan gaat schaffen en vanaf welk bedrag deze aftrek geldt. Wanneer je een bedrag tussen de 2300 en 56.000 euro betaalt voor jouw zonnepanelen, kun je een aftrek van 28 procent op het geïnvesteerde bedrag terugkrijgen. Wanneer je meer uitgeeft, wat niet meer dan 104.000 euro is, dan kan dit zelfs een aftrek van 15.687 euro opleveren. Hiermee heb je dus een groot deel van jouw kosten weer terugverdiend en is het alleen nog maar genieten van de zelf opgewekte energie.

Ga voor jouw zakelijke zonnepanelen

Nieuwsgierig geworden naar zakelijke zonnepanelen en wil je weten hoeveel dit voor jouw onderneming gaat kosten? Vraag dan direct de offertes op en zie wat de mogelijkheden zijn bij bedrijven in jouw regio. De prijsopgaven kun je met elkaar vergelijken, waarbij altijd een kostenoverzicht op basis van jouw wensen te zien is. Je ziet in een oogopslag hoe de kosten zijn opgebouwd en waar je het goedkoopste uit zou kunnen zijn. Neem dan ook direct de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek mee in jouw berekening, zodat je voorkomt dat je boven jouw budget gaat zitten. Wacht echter niet te lang, want de kosten van jouw huidige energierekening blijven ook oplopen.